ANBO-PCOB Ledenvoordeel

ANBO-PCOB is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Sinds de oprichting in 1900 behartigen we de belangen van ouderen. Tegenwoordig doen we dat op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO-PCOB biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. We brengen mensen bij elkaar door ons ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is. ANBO-PCOB is uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven.

Wat biedt ANBO-PCOB?
BELANGENBEHARTIGING
We laten landelijk onze (en uw) stem in Den Haag horen. Voor komend jaar hebben we onder meer al op de agenda staan: een goed pensioen voor iedereen dat meegroeit met de prijsontwikkeling, meer betaalbare woningen voor ouderen met de juiste voorzieningen in de buurt en zorgen dat ouderen mee kunnen blijven doen in een steeds digitalere samenleving. Lees hier meer over onze speerpunten.

LOKALE BIJEENKOMSTEN
Wat leeft er bij u in de omgeving? Hoe kunt u uw stem laten horen? Wilt u meer weten over bijvoorbeeld vitaal blijven, veiligheid in en om het huis of beïnvloeding van gemeentebeleid?
Samen met actieve leden en partners organiseren we op diverse plekken in het land bijeenkomsten voor leden in het land over een keur van onderwerpen.

ANBO-PCOB TREFPUNT
Het Trefpunt is het digitale ontmoetingsplatform voor leden. U komt hier eenvoudig in contact met andere leden, om berichten uit te wisselen, samen een museum te bezoeken, tips over hobby’s uit te wisselen en nog veel meer!

INFORMATIE
Leden krijgen toegang tot actueel nieuws en informatie over onze speerpunten via onze website, het ledenportaal, nieuwsbrieven en het ANBO-PCOB magazine. Dit magazine verschijnt 7x per jaar. Daarnaast kunnen leden gratis deelnemen aan webinars over verschillende onderwerpen.

ANBO-PCOB ADVIESTEAM
Het Adviesteam staat klaar om vragen te beantwoorden over  pensioen, wonen, AOW, belastingen, huur-of zorgtoeslag, het aanvragen van Wmo of bijvoorbeeld over erven en schenken. Het Adviesteam is zowel telefonisch als per e-mail te bereiken.

HULP BIJ U THUIS
Onze 400 vrijwilligers komen bij leden in het land op bezoek om te helpen. Bijvoorbeeld bij het invullen van hun belastingaangifte of om hun administratie op orde te krijgen. Of voor een veiligheidscheck in en om het huis. Maar we komen ook langs als iemand een vraag heeft over de Wmo of er een andere hulpvraag is. 

VOORDEEL & GEMAK
Uw lidmaatschap is geld waard. Als lid kunt u gratis gebruikmaken van alle ANBO-PCOB diensten. Daarnaast kunt u ook profiteren van talloze aanbiedingen bij onze partners, van korting op een e-bike of fiets tot besparen op klus- of tuinhulp. Neemt u vooral een kijkje op onze ledenvoordeelpagina voor een volledig overzicht. Of meld u hier aan voor een lidmaatschap. 

Benieuwd naar uw bezorgdag?
Wilt u weten wanneer wij bij u komen bezorgen? Vul hieronder uw postcode in!